Sonos

Sonos is een Amerikaans bedrijf dat zich sinds 2002 vooral richt op consumentenelektronica. Het bedrijf ontwikkelde in 2004 een systeem om muziek in verschillende ruimtes te kunnen afspelen met draadloze boxen. In 2016 maken ze bekend zich te gaan richten op toepassingen voor streaming media. Hiervoor werken ze samen met Amazon aan een slimme speaker met de naam Alexa. Het Zweedse meubelbedrijf Ikea is in 2017 een samenwerking aangegaan om de systemen van Sonos te integreren in hun meubels.

Flexibele geluid door het hele huis

Het draadloze speakersysteem van Sonos zorgt ervoor dat de muziek in iedere ruimte in huis te horen is. het is mogelijk om door het gehele huis dezelfde muziek te laten klinken, maar ook om en ruimte te voorzien van zijn eigen geluid. Hierdoor kunnen meerdere personen in huis gelijktijdig naar verschillende muziek luisteren. De speakers worden bediend door de gratis Sonos-app. Deze app is te koppelen aan de eigen muziekcollectie op het eigen netwerk of computer, of maakt gebruik van een van de vele streamingdiensten zoals Spotify, Deezer en Juke. Op deze manier is alle muziek of podcasts te horen waar en wanneer jij maar wil.

speaker
sonos speaker

Sonos speaker

Trueplay weergave

Sonos speakers worden ondersteund door trueplay weergave. Muziek in een ruimte zal altijd via het plafond of muren terugkaatsen. De app op de telefoon meet de weerkaatsing en geeft de informatie door aan de speakers. Trueplay weergave zorgt ervoor dat de speakers optimaal worden afgesteld, waardoor het geluid van de muziek glashelder zal doorkomen.

De bekendste Sonos systemen

Sonos produceert verschillende soorten boxen waardoor er altijd wel een box beschikbaar is voor de eigen situatie. Bozen uit de “Arc” en “Beam” lijn zijn soundbars voor een verbeterde beleving van geluid op de televisie. “Five” boxen geven hifi geluid op studiokwaliteit. De ‘Move” lijn zijn draagbare boxen die je overal kan plaatsen. Het “One” systeem is bedoeld voor woningen waar je in iedere kamer muziek kan luisteren. Traditionele stereo’s worden aangesloten met een speciale “Port”, en voor bekabelde speakers is de “Amp” de oplossing.