waterdichte speakers

Waterdichte speakers

In Nederland gaan we graag naar buiten en we luisteren graag naar muziek terwijl we onderweg zijn. Helaas staat Nederland ook bekend om zijn regelmatige regenbuien waardoor we onze geluidsdragers goed tegen vocht moeten beschermen. De oplossing voor het probleem is de waterdichte speaker. Onze geluidsdrager zoals een smartphone houden we waterdicht onder onze kleding terwijl de speaker open en bloot het water zal weerstaan en blijft doorgaan met het afspelen van de gewenste muziek.

Waterdichte speaker
speaker

Toepassingen voor de waterdichte speaker

Er zijn twee soorten speakers die water kunnen weerstaan. De ene is spatwaterdicht en dus bestand tegen enkele druppels, terwijl de volledig waterdichte exemplaren zelfs regenbuien of (zeewater kan weerstaan zonder hun functie te verliezen. De volledige waterdichte speaker is dus ideaal voor gebruik in de tuin, op het strand, bij het zwembad en in een boot. Maar ook voor gebruik in een badkamer is de waterdichte speaker de perfecte oplossing. De muziekdrager staat in een dichte ruimte en de speaker in de badkamer.

Waterdichte speakers

Bluetooth techniek

Waterdichte speakers werken met bluetooth. Dit is een energiezuinige, draadloze manier om muziek naar de speaker te streamen. De muziek wordt als het ware opnieuw ingepakt en als een klein pakketje verzonden naar de speaker. Hierbij treed vaak wel enige verlies op van de geluidskwaliteit. Het is een eenvoudige en goedkope oplossing en bovendien zit bluetooth standaard op de geluidsdragers zoals de smartphone of tablet.

Oplaadbaar in handig gebruik

Bluetooth speakers maken gebruik van een eigen, kleine accu om te werken. Hierdoor zullen ze na verloop van tijd niet meer werken en moeten opnieuw worden opgeladen. Dit kan eenvoudig door een micro-usb hub. Omdat waterdichte speakers bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken zijn ze handzaam van formaat en laag in gewicht. Toch zijn ze in staat om door de techniek een stereogeluid te geven uit een enkele box.