usb speaker

USB speakers zijn ook bekend onder de naam PC-speakers. Omdat de kwaliteit van de ingebouwde speakers van een personal computer of laptop vaak slecht is, en zeker onvoldoende om optimaal van muziek te kunnen genieten, is een USB speaker een eenvoudige oplossing om de geluidskwaliteit te verbeteren. De speakers sluit je met een USB kabel aan op een USB poort van de laptop en ze zijn klaar voor gebruik. USB speakers zijn zogenaamde actieve speakers. Dit betekent dat ze geen extra versterker nodig hebben om geluid te geven, en ze krijgen hun stroom via de gekoppelde USB kabel.

De speakers versterken het geluid die de geluidskaart in de geluidsdrager produceert. USB speakers uit de topklasse beschikken soms over een eigen, kwalitatief hoogstaande, ingebouwde geluidskaart die de taak van de oorspronkelijke geluidskaart overneemt.

speaker
pc speaker

Een USB speaker kiezen

USB-speakers zijn er in vele maten, soorten, gewicht en prijsklasse. Kleine, lichte en vaak in kunststof uitgevoerde speakers kosten weinig maar geven snel een blikkerig of onvoldoende geluid. Zware, stevige speakers die zijn voorzien van een kwalitatief goede speaker geven betere prestaties. Daarnaast is er keuze uit 2.0 stereo speakers of 2.1 stereo speakers, waarbij de laatste is voorzien van een extra subwoofer voor het weergeven van de bastonen. Kijk je veel online films of gebruik je de PC voor games dan geeft een 5.1 stereo speakerset de beste geluidsbeleving en game ervaring.

De speakers zijn over het algemeen voorzien van een eigen volumeknop waardoor de bediening niet via het beeldscherm hoeft plaats te vinden.

USB speakers

Uitgangsvermogen USB speakers

Eenvoudige USB speakers komen soms mee als cadeau bij het aankoop van een krat bier of eenvoudig gebruiksartikel. Deze speakers geven geen goed geluid en beschikken vaak maar een piekvermogen tussen de 2 en 5 watt. Leuk als een gadget, maar niet voor dagelijks gebruik. Aan de andere kant van het spectrum zijn er USB speakers met een piekvermogen boven de 100 watt. Hoewel dit niet direct gelijk staat aan een levensecht geluid zijn deze speakers wel in staat om een indrukwekkend volume te produceren.